Akolada

Catering

  Ze względu na lokalizację restauracji naszą najliczniejszą grupą odbiorców są muzycy z całego świata, zaproszeni goście odwiedzający Akademię Muzyczną (restauracja mieści się w samym sercu budynku- atrium), studenci (również legendarnego katowickiego wydziału jazzu), kadra profesorska oraz coraz częściej klienci nie związani z muzyką. Z tego powodu menu jest urozmaicone (kuchnia świata), zmieniane sezonowo, często kreowane na specjalne zamówienia, dostosowywane do wydarzeń na Akademii, koncertów, festiwali, etc.

   Specjalizujemy się również w organizowaniu poczęstunku dla większych grup odbiorców (250-1500os) po lub tuż przed eventami na sali koncertowej. Współpracujemy także z większością instytucji kultularnych oraz uczelniami na Śląsku organizując cateringi, na wybranym terenie, podczas konferencji, różnego rodzaju spotkań i wydarzeń.

   Wszystkie potrawy są przygotowywane w naszej kuchni, z codziennym wykorzystaniem świeżych produktów lokalnych dostawców. Pomysły czerpiemy z licznych kulinarnych podróży, aktualnie odkrywamy polskie zakątki, skąd przywozimy specjały- ostatnio odkryliśmy przysmaki Lubelszczyzny: przepyszne wina (odwiedziliśmy trzy winnice) oraz sery polskie na festiwalu sandomierskim.